Beste reizigers,

Voor het ogenblik kan er niet gereisd worden. Hopelijk zal dat snel veranderen.
Hebt een vraag, aarzel dan niet ons te contacteren.

COVID-19 update


 • Reis
 • Route
 • Hotels
 • Info
 • Prijzen
 • Foto's

Rondreis door Ghana

Wist je dat Ghana het mooiste land van Afrika is?

Niet alleen de mooie natuur, maar het land heeft ook een zeer boeiende cultuur!

We maken een reis door heel het land, met als hoogtepunt het wervelende feest van de Ashanti koning!

Een reis door heel Ghana :

 1. Vlucht Brussel - Accra.
 2. Vlucht naar Tamale - Larabanga.
 3. Safari met wilde dieren.
 4. Boabeng apenreservaat - Afrikaans koken.
 5. Akwasidae - Feest van de Ashanti koning.
 6. Bobiri woud reservaat.
 7. Bosumtwi-meer.
 8. Busua.
 9. Boottocht op zee - kasteel van Dixcove.
 10. Elmina kasteel en vissersdorp.
 11. Hangbruggen boven het regenwoud
 12. Cape Coast slavenkasteel.
 13. Vertrek naar Accra - terugvlucht.
 14. Aankomst in Brussel.

Dag tot dag - reis door Ghana

 1. Aankomst in Accra, de hoofdstad van Ghana. Je wordt afgehaald aan de luchthaven en naar een goed hotel gebracht.
 2. We nemen de binnenlandse vlucht naar Tamale, in het noorden van het land. Hier kan de reis echt beginnen! Hier zitten zitten we dichtbij het Mole Nationaal Park. We bezoeken eerst het dorpje Larabanga. Hier staat de oudste moskee van west-Afrika. We bezoeken de moskee en we hebben tijd voor een praatje met de dorpelingen. We kunnen ook een bezoek brengen aan de Peuls. De Peuls zijn nomaden die door west-Afrika rondtrekken met hun kuddes. De meesten leven nog zeer traditioneel.
 3. Het Mole Nationaal Park is het voornaamste wildpark van Ghana. Het staat vooral bekend om zijn olifanten. Daarnaast zijn er ook vele andere dieren te zien, zoals antilopen, apen, krokodillen en vele soorten vogels. We staan vroeg op en maken een safari met een jeep. Hierna kunnen we ons verfrissen bij de Kintampo waterval.
  We overnachten bij de hulporganisatie Hand in Hand in Nkoranza. Deze organisatie, geleid door een Nederlandse dokteres, geeft onderdak en verzorging aan gehandicapte kinderen uit heel Ghana. We bezoeken het verblijf en de werkplaatsen waar sieraden en souvenirs worden gemaakt, om de organisatie te helpen financieren.
 4. In Boabeng zijn de apen heilige dieren. Ze zijn welkom tot in de keukens van de huizen waar ze voedsel komen halen. Er leven in en rond Boabeng twee soorten apen : de Mona, die het minst schuw is en graag in contact staat met de mensen en de zwart-witte Colobus, die eerder hoog in de boomtoppen verblijft. We maken een boeiende wandeling door het dorp met een natuurgids en leren ook heel wat bij over de natuur.
  Hier leren we ook Afrikaans koken. We maken het typische gerecht โ€œfufuโ€ klaar. Dat is een soort stamppot met maniok, bananen, kip en groenten. We maken samen met de plaatselijke kokkin een heerlijke maaltijd klaar.
 5. Voodoo in Ghana, Afrika
 6. Het Akwasidae festival! Vandaag hebben we een afspraak met de Ashanti koning in Kumasi! De Ashanti's zijn een volk dat bekendstaat om zijn kleurrijke tradities. De koning der Ashanti is de ceremoniรซle leider. Hij regeert op zijn beurt over de vele lokale chiefs in Ghana. Vandaag mogen we binnen in het paleis in Kumasi, waar de chiefs hem komen begroeten. Dit is een unieke gebeurtenis met veel muziek en kleurrijke kostuums.
  In het paleismuseum worden we verder ingewijd in de Ashanti cultuur. We overnachten in een mooi hotel.
 7. In Adanmowase bezoeken we een werkplaats waar de befaamde kente wordt geweven. Kente is een speciale stof die door mannen wordt geweven op een speciaal daarvoor gebouwd weefgetouw. De kleuren en patronen die zij in de stof weven, hebben alle een symbolische betekenis. Het beroep van kente wever staat dan ook hoog in aanzien. Het weven van de vele ingewikkelde patronen vereist een hoge mate van specialisatie. De banen stof worden aan elkaar genaaid tot een rechthoekige lap, die als kleding gedragen wordt. Veel Ghanezen zien deze kleden als nationale dracht voor plechtige gelegenheden. We leren zelf kente weven. We zien ook hoe de bekende Adinkra stoffen worden gedrukt en maken zelf een stuk stof.
 8. We bezoeken het bos- en vlinderreservaat in Bobiri. We maken een mooie wandeling door het bos en leren veel bij over de bomen en planten.
  Hierna vertrekken we naar het Bosumtwi-meer. Dit meer, is 1 miljoen jaar geleden ontstaan door een meteorietinslag. Het cirkelvormige meer ligt temidden van groene heuvels en het is een prachtige plaats om te zwemmen of te wandelen.
 9. Captain Africa | Kasteel van Elmina, Ghana, Afrika
 10. Vandaag een heel stuk rijden, tot aan Busua aan de kust. We verblijven aan het strand.
 11. We varen met een kano de zee op, naar een mooi eiland in de buurt. We bezoeken ook het Fort Metal Cross in Dixcove.
 12. We rijden Elmina en zien de drukke vissershaven en het kasteel. Het kasteel van Elmina, gebouwd door de Portugezen in 1482 en later overgenomen door de Nederlanders, is het oudste Europese gebouw in Afrika. We overnachten in een mooi hotel op het strand.
 13. In het natuurpark van Kakum maken we een wandeling over de hangbruggen. De hangbruggen zijn bevestigd aan de hoogste bomen en we zien het weelderige regenwoud van bovenaf.
 14. We bezoeken Cape Coast, de vroegere koloniale hoofdstad. Hier bezoeken we het kasteel, oorspronkelijk gebouwd door de Zweden en later ingenomen door de Britten. We zien de stille getuigen van de slavenhandel, waarbij miljoenen Afrikanen werden verscheept naar Amerika. Deze kastelen maken ook deel uit van het UNESCO-werelderfgoed.
 15. Terugrit naar Accra. In Accra bezoeken we de beroemde doodskistenmakers, die doodskisten maken in vele vormen : in een vis voor een visser, een auto voor een taxichauffeur, in een vliegtuig, een bierfles, een ananas, enz., naargelang de voorkeur of het beroep van de overledene. Terugvlucht naar Brussel.
 16. Aankomst in Brussel.

Hotels - reis naar Ghana

Deze regio staat niet bekend om zijn luxe hotels. Toch wordt er naar gestreefd een zo comfortabel mogelijke accommodatie aan te bieden. In de meeste gevallen betekent dat een nette kamer met airco. Het is echter onvermijdelijk dat op afgelegen plaatsen wat minder comfort voorhanden is. Dat wordt dan echter wel gecompenseerd door de mooie omgeving en het hartelijk onthaal.
Het kan uitzonderlijk gebeuren dat een van de vermelde hotels niet beschikbaar is. Dan wordt in een gelijkwaardig hotel overnacht.

Hier een selectie van hotels voor deze reis :


Forest Lodge | Bobiri

Bobiri forest lodge | Ghana

Het Forest Lodge is een oase van rust, middenin het woud, met een zeer hartelijk onthaal. We slapen in zeer mooi ingerichte kamers. Door de bomen is het 's avonds aangenaam fris.


Mole hotel | Mole Park   A/C

Mole lodge | Ghana

Dit hotel ligt op een heuvel boven een meertje. Vanop het terras kunnen we de olifanten zien baden.


Coconut Grove Village | Elmina       A/C

Coconut grove Beach resort Elmina | Ghana

Dit is een zeer mooi hotel op het strand. De goede keuken staat bekend voor zijn visgerechten. We kunnen vlakbij de vissers aan het werk zien als ze de netten binnenhalen.


Ahanta Eco Lodge | Busua    

Ahanta Beach Busua | Ghana

Dit kleine paradijs ligt aan de lagune, te midden van de kokospalmen. We kunnen aangenaam wandelen over het strand en de vissers aan het werk zien. De keuken is zeer goed.

Info - reis door Ghana

Data : 14 tot en met 27 oktober 2020 (14 dagen)


Groep : 6 tot 12 personen


Maaltijden : Op gebied van maaltijden wordt er naar gestreefd een zo goed mogelijke kwaliteit aan te bieden. In de grotere steden kunnen we in de betere restaurants eten. Op kleinere plaatsen is de keuze beperkter. Toch kan overal smakelijk gegeten worden, zonder vrees voor besmettingen. Langs de kust vinden we heerlijke vis of kreeft. De Afrikaanse keuken is weinig bekend, maar toch zeker niet te versmaden. Kraanwater is niet altijd te vertrouwen maar overal kan flessenwater, bier en frisdranken worden gekocht. Een budget van ong. โ‚ฌ20 per dag kan volstaan voor de maaltijden.


Vervoer : het vervoer gebeurt met een eigen minibus of 4x4 wagen.


Aanbevolen lectuur :
Bradt Guide Ghana - Philip Briggs. Een reisgids met veel achtergrond informatie over Ghana.
Ghana... een reis op het ritme van de drums - Ada Rosman. Een boeiend hedendaags reisverhaal. De meeste plaatsen beschreven in dit boek worden ook aangedaan op deze reis.
Mosesvogels โ€“ Een rondreis door Ghana - Jan Boonstra. Een boeiende beschrijving met veel humor van de Ghanese maatschappij.
Sรฉgou - Maryse Condรฉ. Een machtig epos over de avonturen van een Afrikaanse familie in de 19de eeuw.


Taal : in Ghana is het Engels de officiรซle taal. Daarnaast worden er ook meerdere Afrikaanse talen gesproken.


Documenten : voor Ghana heb je een geldige reispas en een visum nodig. De reispas moet nog geldig zijn tot 6 maanden na het einde van de reis. Wij helpen je graag bij het halen van het visum.


Gezondheid : Een inenting tegen gele koorts is verplicht. Die kan je krijgen in een van de vaccinatie centra. vaccinatie centra. Daar kan je ook de nodige informatie bekomen over eventuele andere vaccinaties en malaria preventie. Indien je een medisch probleem hebt kun je ons daar best van op de hoogte stellen voor de aanvang van de reis, zodat we daar zo goed mogelijk rekening mee kunnen houden.


Geldzaken : In Ghana is de Cedi de munteenheid. 1 โ‚ฌ = 6 cedi. Geld wisselen of met een kredietkaart geld afhalen kan in de meeste steden. In bepaalde hotels kan u ook met een kaart betalen. Toch is het best om ook wat contant geld in euros mee te nemen.


Verzekering : Een reisverzekering is aan te raden. Wij bieden reis-, bagage- en annulatieverzekeringen aan, via onze partner Europ Assistance.


Gsm en internet : In de meeste hotels is wifi. De verbinding is meestal wat minder snel. Uw gsm-abonnement werkt normaalgezien bijna overal in Ghana. In geval van twijfel kan u best uw provider contacteren. Als u van plan bent veel te bellen of te surfen kan u ter plaatse een SIM-kaart kopen. Daarmee ontsnapt u aan de hoge roamingkosten. Whatsapp en andere apps blijven gewoon werken.


Foto en video : we willen natuurlijk allemaal graag wat mooie foto's maken op reis. Dat is meestal ook geen probleem.
Wil je foto's maken van mensen, of op een drukke markt of zo, dan doet een beetje hoffelijkheid wonderen. Als u zich vriendelijk voorstelt en vraagt om een foto te maken is dat meestal geen probleem. Zomaar een camera voor iemand zijn neus houden is onbeleefd en kan problemen geven.
Wat je NOOIT mag fotograferen zijn politiekantoren, grensposten, militairen en dergelijke.

Prijzen - reizen door Ghana

Prijs:
โ‚ฌ 1995 p/p *

* zolang het tarief van โ‚ฌ 434 van Brussels Airlines geldig blijft

Captain Africa | vintage oud vliegtuig reis

Vertrek gegarandeerd

Inbegrepen :
 • Vlucht Brussel-Accra h/t(Brussels Airlines)
 • Alle vervoer ter plaatse
 • Hotels
 • Binnenlandse vlucht Accra-Tamale
 • Diensten van de begeleider
 • Entreegelden en excursies in het programma
 • Diensten van plaatselijke gidsen
 • Dossierkosten

Niet inbegrepen :

 • Dranken
 • Maaltijden
 • Visa en inentingen
 • Activiteiten niet vermeld in het programma
 • Persoonlijke uitgaven (bv. souvenirs...)

Deze prijzen zijn op basis van tweepersoonskamers.

Single supplement : โ‚ฌ 375

Prijs landarrangement : โ‚ฌ 1561 p/p

Waarom deze reis kiezen?

 • Ghana is een van de meest gevarieerde landen van Afrika.
 • We zien het spectaculaire Ashanti festival.
 • Leer afrikaans koken.
 • Safari met vele wilde dieren.
 • We ontdekken het "echte" Afrika.
 • Relaxen op de mooie stranden van Ghana.
 • De slavenkastelen aan de kust.
 • De schitterende natuur van Ghana.
 • Tocht op de hangbruggen over het regenwoud.
 • Veel contact met de bevolking.
 • Captain Africa is de specialist voor west-Afrika

Prijs : โ‚ฌ 1995 *
14 tot en met 27 oktober 2020

* zolang het tarief van โ‚ฌ 434 van Brussels Airlines geldig blijft

 

 

 

Wat leuk dat je hier bent !

Wij hebben regelmatig nieuwe reizen en speciale promoties !

Wij houden je graag op de hoogte !

Je zult gemiddeld รฉรฉn e-mail per maand krijgen.

Recensies van reizigers

Wil je meer weten ?

We hebben wat gegevens nodig...
We hebben wat gegevens nodig...Stel een vraag aan
!